4 грудня 2018 року, старшим викладачем кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Цимбалом Богданом Михайловичем, були організовані та проведені виїзні заняття з дисципліни Управління та нагляд у галузі охорони праці, для майбутніх фахівців з охорони праці, групи ОП-18(16)-532.
Ahmad Tea — британська сімейна компанія виробник чаю зі штаб-квартирою у Саутгемптоні, Велика Британія. Компанія виробляє широкий спектр чорного чаю, зеленого чаю і трав'яного чаю. Ahmad Tea продає свій час у більш ніж 80 країнах світу та нараховує понад 200 найменувань чайної продукції. Нерідко продукція компанії може бути знайдена в деяких ресторанах, готелях, чайних магазинах, а також на полицях деяких мереж супермаркетів.
Виробничі потужності компанії розміщені у Великій Британії (Саутгемптон, графство Гемпшир), Шрі-Ланці, Китаї, Ірані, Україні, Росії та ОАЕ. В Україні діє Українська Чайна Фабрика, котра працює з 1999 року, і розташована у місті Харків. А сам бренд представлений в Україні починаючи з 1993 року.
За чашкою ароматного чаю, студенти дізнались про процес переробки та фасування чаю, відвідали цехи фасування чаю.
Процес переробки розсипного чаю складається з шести складних технологічних операцій, а збір чайного листя — один з найбільш трудомістких процесів в усій харчовій галузі світової економіки.
На шляху від плантації до пачки чайний лист проходить через такі процедури, як збір, підсушування, скручування, ферментація, сушіння/запікання та сортування.
За допомогою експертного методу оцінки професійних ризиків виконали оцінку робочих місць таких як фасувальник, водій електрокари, контролер фасованого чаю, налагоджувальник обладнання і ін.
Відвідали музей чайної продукції та дізналися про історію чайного виробництва.
Висловлюємо подяку адміністрації та екскурсоводу Анастасії за цікаву чайну лекцію, нестандартний та творчий підхід.