6 грудня 2018 року, старшим викладачем кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Цимбалом Богданом Михайловичем, були сплановані та проведені виїзні заняття для студентів 3 курсу спеціалізації «Охорона праці», з дисциплін «Управління та нагляд у галузі охорони праці» та «Ризикоорієнтоване управління охороною праці».
AB InBev Efes є одним з лідерів українського пивоварного ринку та спільним підприємством найбільшої у світі пивоварної компанії Anheuser-Busch InBev і найбільшої пивоварної компанії Туреччини Anadolu Efes. AB InBev Efes в Україні має три пивоварні в Чернігові, Харкові та Миколаєві.
Харківська броварня заснована у 1989 році на південно-східних околицях міста Харкова. Площа, яку займає броварня, складає 13 гектар. Спочатку броварня випускала безалкогольні напої, а з 3 грудня 1992 року почалося виробництво пива. У січні 1993 року перша партія пива «Жигулівське» надійшла у продаж. У 1998-му році, на території броварні, була пробурена свердловина артезіанської води глибиною 700 м. В наслідок цього, вода з цього джерела стала поставлятися цистернами в усі райони міста з метою комерційної реалізації. Вона отримала назву «Вода Роганська» або «721». Сьогодні на броварні працює понад 300 спеціалістів, які добре знають та люблять свою справу, а потужність броварні складає – 5,6 млн. л в рік. Саме завдяки щоденній праці експертів та сучасному обладнанню броварні – вода, солод, хміль та дріжджі перетворюються в найбільш відомі українські торгові марки пива. Броварня має впроваджені та сертифіковані систему управління безпечністю харчових продуктів (Система НАССР) відповідно до ДСТУ ISO 22000:2007 та систему менеджменту якості, яка відповідає ISO 9001:2008.
Студенти мали можливість ознайомитись з історією підприємства, сучасними технологічними процесами та обладнанням виробництва пива, заходами охорони праці запровадженими на підприємстві, схемою обов’язкового використання засобів індивідуального захисту, професійними ризиками на виробництві, засобами індивідуального і колективного захисту, а також з запровадженим ризик менеджментом.
В кінці заняття студенти мали можливість провести дегустацію продукції компанії.
Висловлюємо подяку адміністрації та екскурсоводу за можливість проведення виїзних занять та цікаву доповідь про підприємство.