5 лютого екологи 3 курсу в межах вивчення навчальної дисципліни «Екологія надзвичайних ситуацій» разом з керівником заняття – завідувачем кафедри ОП та ТЕБ Артемʼєвим С.Р. провели практичне заняття на одному з найпотужніших підприємств Слобожанщини – фабриці «Ахмат Ти». За узгодженням з керівництвом підприємства заняття було розподілено на три етапи. На першому етапі (музей підприємства, конференц-зал) студенти дізналися про історію створення підприємства та були ознайомлені з експозицією усіх сортів чаю, які розфасовуються на фабриці. Для усіх без винятку присутніх новим фактом було те, що таких фабрик у світі усього 7, а на Україні – 1. На другому етапі (кімната гостей), з використанням макетів обладнання та мультимедійного проектору студентам було доведено технологію вирощування сортів чаю у різних країнах, зокрема – у Китаї, Кенії, Індії, Шри-ланці. Студенти під час розповіді мали можливість насолодитися одним з сортів чаю та поїсти вкусне печиво. На третьому етапі студенти обійшли усе підприємство, де ознайомилися з його цехами, лініями пакування, лабораторією перевірки якості продукції та обладнанням для очищення повітря від забруднень технологічного процесу – циклонами. На згадку від заняття кожному було у подарунок надано пакетик зеленого чаю, який щойно прибув до Харкова з Китаю. Виражаємо глибоку подяку керівництву підприємства за чітку організацію проведення заняття. Навчання триває!